Πρώτες Βοήθειες για Βρέφη και Νήπια

Σάββατο 3 Ιουλίου (10-12πμ)

Θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμη φορά διαδικτυακά, σε ζωντανή σύνδεση, μέσω της πλατφόρμας zoom, με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες. 

Θα παρουσιαστούν βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών για τα συχνότερα περιστατικά που απασχολούν τους γονείς και τους φροντιστές βρεφών και μικρών παιδιών. 

Μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι: 

  • Περιποίηση τραύματος και αιμορραγίας 
  • Χτυπήματα στο κεφάλι 
  • Ρινορραγία
  • Πνιγμονή
  • Εγκαύματα
  • Πνιγμός
  • Πυρετός  

Η συνάντηση αφορά σε γονείς και φροντιστές που θέλουν να αισθάνονται σίγουροι πως μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά και έγκαιρα κάποιο επείγον περιστατικό που μπορεί να συμβεί στο βρέφος-μικρό παιδί, σύμφωνα με τα τελευταία παγκόσμια πρωτόκολλα πρώτων βοηθειών.

ΔΩΡΟ: eBook Πρώτων Βοηθειών

Εισηγητές

Μαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor

Σοφία Δούμα

Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη BirthLight™ Perinatal Yoga Instructor. Έχοντας ολοκληρώσει κύκλους σπουδών στην μαιευτική και στον ανώδυνο τοκετό και εργαζόμενη ως εκπαιδευτικός, στα χρόνια που ακολούθησαν έγινε μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της και την εξειδίκευσή της για να βοηθήσει και άλλες μαμάδες που ήθελαν να θηλάσουν τα μωρά τους. Έτσι, μετεκπαιδεύθηκε και ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και στην περιγεννητική γιόγκα BirthLight™ Perinatal Yoga. Και αργότερα, ένα ακόμη όνειρό της πήρε μορφή, με τη δημιουργία του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό, τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της και μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα και εδώ: http://www.birthlight.com/teacher/sofia-douma Ταυτόχρονα, μπορείς να επικοινωνήσεις με τη Σοφία και να την επιλέξεις για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της μητρότητας για μια πολύπλευρη υποστήριξη με ατομικές συνεδρίες, όπου κι αν ζεις.